Zdravím, vysnil jsem si E91 (330xi, 2005, automat, nevím jestli je výbava maximální, ale seznam má dvě stránky), sem tam to píše nějaké chyby (dokud to jezdí tak to neřeš ), ale včera to začalo křičet že nefungujou airbagy a přitahovače pásů, tak než s tím pojedu do servisu, rád bych se zeptal co z toho je chyba a co je normální:
Elektronické uzamykání volantu - občas se volant neodemkne a nelze nastartovat. Řeším zasunutím klíče (nepovede se odemknout), vysunutím klíče (pokus o uzamčení, nějak se to rozhejbe), znovu vložení klíče (úspěšně odemkne) – viz příloha. Je to ten jejich vejmysl že mám plastovej klíček, stačí ho mít u sebe, auto se odemkne a nastartuje.
Auto hlásí nefunkční přitahování pásů a airbagy
Patrně nefunguje teploměr u otáčkoměru, jestli to je teda teploměr. Pořád ukazuje asi 4 proužky. Motor nechávám ohřát než na to šlápnu, ale beru to tak nějak odhadem.
Nefunguje naklápění světel, tuto závadu hlásí auto nepravidelně, po vypnutí a nastartování motoru závada sice zmizí, ale světla se stejně nenaklápějí (někdy, teď nevím jestli se nenaklápí jen jedno, nebo obě, protože sem tam to funguje)
Řízení je hrozně tuhé, v Octavii jsem mohl řídit malíčkem a teď v tom BMW mám levačku namakanou jak Arnold, to je normální, nebo je tam ten adaptivní tempomat nějakej divnej?
Občas se mi stává, že po nastartování (když už je venku zima) tak divně poskakují otáčky a auto po chvíli chcípne. Napodruhé nebo napotřetí už je to OK
Občas se mi stává, že na křižovatce sešlápnu plyn na podlahu, ale auto jen tak popojede dopředu, otáčky spadnou na hranici chcípnutí, je slyšet že v převodovce si to něco šteluje, a až když dám nohu z plynu, nechám ho rozmyslet a po chvíli přidám, tak vyrazí. Je to sice vteřina, dvě, ale když mi to udělalo poprvý tak mě málem srazil autobus.
Jak přesně funguje zamykání? Když k autu přijdu a mám u sebe klíč, tak odemknu a odjedu, ale když od něj odejdu tak se nezamkně. Testovali jsme to několikrát na různých místech a vždycky zůstalo odemčeno, nemělo by se to samo zamykat? Nebo to je nějakej další kus výbavy kterej tam zrovna není?
Minulej tejden to psalo ať doliju litr oleje. Jen tak, jako by to bylo normální - už jsem vystřídal hodně aut, z toho i pár amerik, většina z nich šestiválce, ale nikdy mi auto nenapsalo, abych dolejval olej. Tato hláška po třech dnech zmizela, už to nepíše...
Kdybyste někdo poznali něco z toho výše, tak budu rád za každou radu, ať to nestojí svět... To auto je suprový, akorát jsem od toho nečekal že se to bude takhkle rozpadat, měl jsem předtím Octavii I 1.8T L&K a na tom nebyl servis skoro žádnej, akorát benzín jsem do toho lil.
Jsem s pozdravem!
E91 seznam závad - nějaké rady?
Moderátor: jirka404
- Přílohy
-
- bawo.jpg (41.08 KiB) Zobrazeno 5687 x
Já ti s e36kou jen těžko poradím.. Snad jen, kup si coupé 36ku z 1999.. ta jede furt a je v TOP výbavě..!:D
Update po servisu:
Elektronické uzamykání volantu - když jsou kola vytočený, tak to péro vevnitř to občas nezvládne poodtáhnout a odemknout.
S těma airbagama to byl drátek, kterej vede od nějaké pyropatrony k baterii, asi stáří. Výměna.
Teploměr - trojky ho nemaj. Prostě tam nikde není a ty tři čárky u otáčkoměru je jenom designová věc.
Naklápění světel - vyresetována ŘJ, už to dělá znova.
Tuhé řízení - prostě je to tak nastavené, je potřeba si zvyknout
Poskakování otáček a chcípání - prej se tam MUSÍ lejt natural 98. Doma jsem se koukal na nádrž a je tam 91/95/98, takže to musí valit i na vodu s toluenem. Verva od Benziny nepomohla.
Zamykání - nevysvětleno.
Neznáte nějakej dobrej BMW servis v Hradci Králové/okolí? Ten ofiko je prej nepoužitelnej.
Elektronické uzamykání volantu - když jsou kola vytočený, tak to péro vevnitř to občas nezvládne poodtáhnout a odemknout.
S těma airbagama to byl drátek, kterej vede od nějaké pyropatrony k baterii, asi stáří. Výměna.
Teploměr - trojky ho nemaj. Prostě tam nikde není a ty tři čárky u otáčkoměru je jenom designová věc.
Naklápění světel - vyresetována ŘJ, už to dělá znova.
Tuhé řízení - prostě je to tak nastavené, je potřeba si zvyknout
Poskakování otáček a chcípání - prej se tam MUSÍ lejt natural 98. Doma jsem se koukal na nádrž a je tam 91/95/98, takže to musí valit i na vodu s toluenem. Verva od Benziny nepomohla.
Zamykání - nevysvětleno.
Neznáte nějakej dobrej BMW servis v Hradci Králové/okolí? Ten ofiko je prej nepoužitelnej.