Zdravím vás. Koupil jsem si před několika dny E34 525i a již od včera se projevil jeden problem.
Uniká někudy (asi) olej, nemohu zjistit odkud, ale vypada to, že z přední části motoru, protože pod autem jsou ráno mazlavé kroužky, teče to jakoby po celé šířce hned vpředu(hned pod chladičem). Nevíte odkud to mohlo být?
V autě byl (nějakej) 10W-40 olej, chci tam dát rychloběžný 10W-40 Liqui-Moly, zkušenost? Popř. nebyl by lepší 5W?
Díky vám za reakce.
Můj nový, starý bramborák.
Moderátor: jirka404
Chtělo by to upřesnit. Pokud to teče shora většinou to bývá těsnění pod víkem ventilů.
Tak udajně to je olej do serva. Máte někdo zkušenost s tím Liqui Moly(10W-40)? Splňuje normy pro použití v E34 525i vanos?
V podstatě do serva můžeš nalít každý servo olej.
Problem vyřešen. Díky.
Měl bych ještě otázečku, nevím jak na tom ten motor je čistotou uvnitř, chtěl bych ho vyčistit, zvažuju, že bych tam na cca 1000Km nalil Mogul 10W-40, jen na propláchnutí a ke konci bych tam nalil nějake aditivum pro čištění. Nasledně bych ho vypustil a dal tam Liqui moly, jde mi jen o to, jestli ten motor snese na 1000km ten Mogul, mate někdo zkušenost?
Měl bych ještě otázečku, nevím jak na tom ten motor je čistotou uvnitř, chtěl bych ho vyčistit, zvažuju, že bych tam na cca 1000Km nalil Mogul 10W-40, jen na propláchnutí a ke konci bych tam nalil nějake aditivum pro čištění. Nasledně bych ho vypustil a dal tam Liqui moly, jde mi jen o to, jestli ten motor snese na 1000km ten Mogul, mate někdo zkušenost?
Tak to bych u staršího motoru neriskoval . Jednak nelze míchat různe oleje syn. , polosyn. atd. a už bych tam vůbec nelil nějaké aditiva. Může se tam uvolnit nějaká "hrouda" karbonu, ucpe kanálek a je malér. Nejlépe je nalít tam novou náplň oleje na kterou je motor zvyklý a najet třeba 5tis. km a potom znovu vyměnit. Je to sice trochu dražší, ale každopádně levnější, než výměna zadřeného motoru .
No a raději bych jezdil v BMW na Castrol ten si ten karbon postupně rozpouští sám. Já doporučuji do těchto motorů Castrol Magnatec 10W/40.
No a raději bych jezdil v BMW na Castrol ten si ten karbon postupně rozpouští sám. Já doporučuji do těchto motorů Castrol Magnatec 10W/40.