Ahoj všem,
chci vás poprosit o radu, moje E60 vykazuje opravdu divný chování, které si já jako lajk i prozatím dva servisy nedokáží vysvětlit.
U motoru dochází ke cvakání, které se špatně odhaduje, ale pravděpodobně vždy když je v kuse najeto více než např. 40 km a tedy motor je dobře zahřátý. Toto cvakání není slyšet z kabiny řidiče, ale pouze když člověk stojí vedle předku auta. Teď jsem s tim ujel ale 45 km a když jsem vystoupil, tak zrovna necvakalo.
Zvuk jsem natočil na video:
https://www.youtube.com/watch?v=fztkebu ... e=youtu.be
Na videu jsem zazoomoval na místo, odkaď pravděpodobně vychází (i po odkrytí krytu se špatně identifikuje) - ale vychází přímo z motoru. Sad Sad
Pokud se zmáčkne plyn a zvýší se otáčky, cvakání ustane. Pokud se vypne motor a znova zapne, cvakání ustane. Pokud se počká na místě 5 min bez jízdy, cvakání ustane. Cvakání je nezávislé na klimatizaci/větráku.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, nebo netušíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho opravdu nešťastnej. Za vaše názory předem děkuji
e60 525d cvakání motoru na volnoběh
Moderátor: jirka404
-
Dost možná od rozvodového řetězu.
Dobry den zdravim rozhodl sem se pro koupi bmw e36 2.0i uprava shnitzer chci se zeptat jestli ma tento kousek cenu kupovat da mi ho za 42 000