bmw e34 525i cuká...(bezvanos) r.v 1991
Moderátor: jirka404
dobrej mam dotaz ohledne teto věci vyjiždim např. z kruhovýho objezdu auto je zahřáto na provozní teplotu všecko v normálu a v nižších otačkách najednou začne cukat jako by se přidusí třeba 4krat to cukne a pak zase normál..děla to jen v nižších otáčkách a když je motor studený tak to nedělá...a v tech nižších otáčkách jakoby střílí do vejfuku když začne cukat...a už to jednou i dokonce chcíplo kuli tomu cukání...předem díky za rady a info ... a na volnoběh motor běží krásně
Zkus na chvíli odpojit lambda sondu. Jestli to přestane cukat je to v ní. Další závady, které mohou způsobovat tento problém - váha vzduchu, "načatá" svíčka, vadná cívka na svíčce, přicpaný střik, snimač otáček na klikovce. Možná by se vyplatilo nechat to projet na diagnostice.
ok...vyměnim teda všechy svíčky,palivový filtr a vzduchovej,ta hadice od vahy ke škrticí klapce je dávaná nová a dneska sem koukal na klapku a špinavá není,mám doma diagnostiku od bosche kts ale nevim jestli by mohla poznat např. ten ucpanej vstřik...jinak díky
tak zavada zjištěna a nasledně opravena byl to plusovej kabel od baterky byl povolenej a baterka nebyla kloudně přidělana tak sem to přidělal a už to nedělá mám radost že to není např vaha vzduchu nebo lambda sonda
No to mě z tebe porazí . Všem říkám - nejdřív si zjisti "základní funkce" motoru, t.j. elektrika,benzin a když je to v pořádku hledej a ptej se dál. Ne, že by mě to vadilo, nakonec od toho tady tohle fórum je, ale takovou základní věc jsi měl zkontrolovat jako první . Alespoň máš zkušenost pro příště.
nj ale tak ponaučení pro příště a nevíš kde bych mohl dohledat v čj...ty věci z palubky jak to píše ? než to stihnu opsat tak to zmizí něco už vim ale občas při jízdě tam skočí něco v němčině a zachvily to zase zmizí stahnul sem i manual na e34 ale nenašel sem to tam díky
Jo a ještě jedna otázka nikde sem nedohledal kolik dojede e34 525i na rezervu takovou normální jízdou je to velká nadrž tak nemám vubec přehled o tom jak je ta rezerva velká jako ne že bych jezdil na rezervu ale zajímalo by mě to dík
Dojezd na rezervu, když začne svítih hladové oko by měl být 80 - 100 km. Překlady hlášení palubního PC někde mám. Když je najdu postnu je sem.
jj dík to bych byl rád